Pengerusi Pakatan Harapan Sabah Masuk Wad

Pakatan Harapan Sabah dianggotai oleh Parti Keadilan Rakyat, DAP dan Parti Amanah

Kota Kinabalu: Pengerusi Pakatan Harapan Sabah Christina Liew (gambar) ditahan di sebuah hospital swasta di sini berikutan kejatuhan di Kuala Lumpur di mana beliau menghadiri mesyuarat politik pada hari Selasa.

Beliau yang juga adalah pengerusi Pakatan Keadilan Rakyat (PKR) Sabah sedang menjalani rawatan dan fisioterapi untuk kecederaan belakangnya.

“Ia tidak terlalu serius dan saya akan dibenarkan keluar wad dalam masa terdekat,” kata ADUN Api-Api.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang mendoakannya kesihatannya.

Dalam perkembangan lain, Parti Keadilan Rakyat sebelum ini ada mengumumkan untuk bertanding di semua kerusi yang dimenangi menggunakan logo parti itu.

PKR akan meletakkan calon untuk bertanding di kerusi Tamparuli, Klias, Moyog, Penampang, Matunggong dan Kadamaian pada PRU 14 nanti.

Dalam masa sama PKR juga  akan mempertimbangkan bertanding di kerusi kecil seperti Kota Marudu, Beaufort, Pensiangan, Kiulu, Keningau dan Sook. Mereka turut mengintai kira-kira 10 hingga 15 kerusi di mana PKR Sabah mempunyai peluang yang baik untuk menang.

Kerusi Parlimen Penampang kini dipegang oleh Darell Leiking, sementara kerusi negeri Moyog dipegang oleh Terence Siambun, kedua-dua mereka kini menyertai Warisan. Kerusi yang mereka menangi adalah atas tiket PKR pada PRU lalu.

Pengerusi Pakatan Harapan Sabah, Christina Liew Presiden Parti Warisan Sabah di dalam satu majlis awal tahun ini

 

Loading...
Back to top