Berita-berita Politik Sabah, Isu Politik Sabah, Umno, PBS, UPKO, PBRS, LDP, parti Warisan sabah, SAPP, harapan, gabungan usa, pembangkang sabah politik

TIDAK RASMI: Sungai Kandis kekal milik PKR

DEWAN Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis kekal milik PKR, selepas keputusan tidak rasmi menunjukkan calonnya, Mohd Zawawi Ahmad Mughni, 48, memperoleh 15, 347 undi. setakat ini.

ADUN Sukau Keluar UMNO, BN

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sukau, Datuk Saddi Abdul Rahman, hari ini mengumumkan keluar UMNO dan Barisan Nasional (BN) untuk menjadi ADUN Bebas dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah.

Jawatankuasa Khas Kabinet semak MA63

KOTA KINABALU: Cadangan untuk mewujudkan Jawatankuasa Khas Kabinet untuk menyemak dan menyelaraskan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) secara adil akan dikemukakan kepada Kabinet, minggu depan untuk kelulusan.

Terrence Cadang Yong tidak susahkan diri ‘ajar’ Darell

Bendahari Agung Parti Warisan Sabah ,Terrence Siambun mencadangkan supaya Presiden SAPP Datuk Yong Teck Lee tidak menyusahkan dirinya dengan memberi arahan dan petunjuk kepada Ahli Parlimen Penampang Darell Leiking terutama mengenai isu-isu berkaitan Perjanjian Malaysia 1963 dan hak Sabah kerana isu-isu itu adalah dekat dalam hatinya.

WARISAN sangkal dakwaan Ongkili

arti Warisan Sabah (WARISAN ) membidas pemangku presiden Parti Bersatu Sabah (PBS), Datuk Seri Dr Maximus Ongkili berhubung dakwaan kononnya WARISAN tidak melakukan perkara baharu atau bermanfaat kepada rakyat dalam tempoh 60 hari parti itu mentadbir negeri Sabah.