Rekod : Ceria Popstar Didominasi Oleh Anak Sabah

SMS NEWS PORTAL

Peserta Ceria Popstar 60 % berasal dari Sabah

“Sukar bagi kami untuk menolak bakat-bakat bagus daripada sana dan enam daripada sepuluh peserta kami pilih daripada Sabah”

“Alhamdulillah sambutan tahun ini amat menggalakkan terutama dari Sabah.

Hadzelynda ditemui pada sidang media program berkenaan di The Bee Publika, di sini, Selasa.

Ceria Popstar musim ketiga bakal bersiaran menerusi episod pengenalan Tirai Ceria Popstar pada 24 April ini pukul 8.30 malam diikuti Diari Ceria Popstar pada hari dan waktu sama bermula 1 Mei depan.

Manakala Konsert Mingguan Ceria Popstar akan disiarkan bermula 1 Mei depan pada pukul 9 malam.

Empat peserta lelaki yang bertanding adalah Ifwat, 10, (Selangor), Fikry, 11, (Melaka), Zack, 13, (Sabah) dan Shufaad, 15, (Sabah).

Manakala enam peserta perempuan adalah Adinda, 10, (Perak), Farhana, 10, (Sabah), Pasqa, 11, (Sabah), Weena, 14, (Sabah), Vanessa, 15, (Selangor) dan Dayang, 15, (Sabah).

Sementara itu, Hadzelynda berkata, pemilihan tahun ini lebih serius yang mana 23 peserta tersenarai perlu menjalani bootcamp untuk dinilai sebelum memilih 10 peserta terbaik.

Bagaimanapun katanya, tahun ini kesemua peserta yang hadir uji bakat di empat lokasi iaitu Johor, Selangor, Kuala Lumpur dan Sabah menunjukkan persediaan rapi selain mereka memahami konsep program berkenaan.

“Melalui perhatian kami semua peserta yang hadir di empat buah lokasi ketika musim cuti sekolah lalu rata-rata calon yang hadir jauh lebih bersedia dari segi persembahan.

“Mereka sudah faham dengan kehendak pertandingan tersebut selain masing-masing kekuatan dan personaliti unik,” katanya.

Musim terbaharu ini masih mengekalkan Nabil Ahmad sebagai pengacara manakala Datuk Aznil Nawawi bertindak sebagai penaung program berkenaan.

Empat orang juri iaitu Johan (Raja Lawak), Datuk AC Mizal, Zizan Razak dan seorang juri jemputan akan menilai persembahan peserta.

Pelakon kanak-kanak Mia Sara Nasuha dan Rykarl Iskandar pula bertindak sebagai juri cilik untuk memberikan nasihat dan sokongan.

Tiga penyanyi terkenal Hazama, Stacy dan Ronnie (Hyper Act) pula bertindak sebagai pembiming peserta.

MSTAR ONLINE

Loading...
scroll to top