Sabah For Sabahan Hanya Untuk Orang Gagal

Sabah-for-sabahan-hanya-untuk-orang-gagal.jpg

Sabah For Sabahan hanya untuk orang gagal kata Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bugaya Datuk Ramlee Marahaban

Sabah for Sabahan

SEMPORNA:  Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bugaya Datuk Ramlee Marahaban menyifatkan hanya orang gagal yang membangkitkan isu ‘Sabah for Sabahan’ bagi tujuan memancing undi rakyat negeri ini.

Beliau berkata Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang kini presiden Parti Warisan Sabah yang memainkan isu itu telah gagal membawa pembangunan sepatutnya di Sabah semasa beliau menerajui Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah untuk tempoh lama.

“Kita lihat Program Bekalan Elektrik Luar Bandar (BELB) dan Program Bekalan Air Luar Bandar (BALB) di pulau-pulau daerah ini sahaja, beliau tidak dapat menyusun atur secara baik soal asas ini pada rakyat Semporna.

“Kerana kegagalan sendiri, kini Mohd Shafie (yang juga bekas ketua UMNO Bahagian Semporna) cuba menuding jari kepada pihak lain,” katanya kepada pemberita selepas program Himpunan Komuniti Peserta Geran Komunal Mount Pock dan Nagos, di sini, Sabtu.

Berkaitan Geran Komunal, Ramlee berkata kerajaan negeri di bawah pimpinan Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman sedaya upaya mendapatkan tanah hutan simpan kelas pertama di negeri ini untuk diberikan kepada penduduk Sabah terpilih.

“Untuk mendapatkan tanah ini bukan mudah, keputusan bukan daripada kerajaan negeri tetapi peraturan untuk mendapatkannya adalah melalui Hutan Simpan Dunia dan inilah yang diusahakan kerajaan negeri berpuluh tahun,” katanya.

Menurutnya, di Semporna sahaja sebanyak 1,700 peserta di Mount Pock dan Nagos menerima Geran Komunal berkeluasan lebih 5,000 ekar (kira-kira 2,000 hektar). – BERNAMA

Baca Juga:

  • Slogan Sabah For Sabahan. Sekadar Retorik Pembangkang ? [button link=”http://suarasabah.com/politik/slogan-sabah-for-sabahan-sekadar-retorik-pembangkang/” target=”_blank” font=”helvetica”]Baca Seterusnya[/button]
  • Jangan Terpengaruh Sentimen ‘Sabah For Sabahan’ [button link=”http://suarasabah.com/politik/jangan-terpengaruh-sentimen-sabah-for-sabahan/” target=”_blank” font=”helvetica”]Baca Seterusnya[/button]
  • Sabah For Sabahan Akhirnya Rakyat Lingkup [button link=”http://suarasabah.com/politik/sabah-for-sabahan-akhirnya-rakyat-lingkup/” target=”_blank” font=”helvetica”]Baca Seterusnya[/button]
Loading...
scroll to top